Go to Top

Hypotheken

Uw hypotheek via Senders & van Balsfoort Advies

Een hypotheek afsluiten, inclusief bijbehorende verzekeringen om zo de betaalbaarheid van de hypotheek te kunnen waarborgen, is en blijft nog altijd mensen werk. U kunt er voor kiezen uw hypotheek rechtstreeks bij een bank af te sluiten. Echter adviseert deze bank u uitsluitend zijn eigen producten. Senders & van Balsfoort Advies geeft u daarin tegen wel onafhankelijk advies, dit door meerdere banken en verzekeraars bij het advies te betrekken. Ook de kosten welke voor het advies in rekening worden gebracht vinden wij belangrijk dat deze voor u transparant zijn.

Wanneer u na een eerste oriëntatiegesprek met één van onze hypotheekadviseurs overtuigd bent geraakt van onze meerwaarde en flexibiliteit gaan we samen met u bekijken welke hypotheek het beste bij uw huidige en toekomstige financiële situatie past en vanzelfsprekend zoeken wij hier het scherpste rente-aanbod bij. Risico’s als overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioen komen uiteraard ook aan bod.

Ook na het afsluiten van uw hypotheek kunnen wij u van dienst blijven zijn via het Senders & van Balsfoort Advies Hypotheek Onderhoud Pakket. Hiermee wordt uw hypotheek periodiek gemonitord aan uw directe financiële situatie en daar waar nodig hierop aangepast. Onze filosofie is dat intensief contact een essentieel onderdeel uit maakt van uw financiële nachtrust!

Het hypotheekproces bij Senders & van Balsfoort Advies;

Stap 1: In ons eerste en vrijblijvend adviesgesprek gaan wij voor u globaal de hypotheekmogelijkheden bekijken en daarnaast zal de adviseur u onze dienstverlening uitleggen. Hieruit volgt een prijsopgave met betrekking tot het financieringsvoorstel. Het dienstverleningsdocument en opdrachtbevestiging wordt aan u overhandigd en na ondertekening gaan wij voor u aan de slag.

Stap 2: We starten met het opstellen van een klantprofiel waarin we uw persoonlijke situatie en wensen goed kunnen inventariseren. Want pas als we uw persoonlijke situatie goed kennen, kunnen we u van goed financieel advies voorzien. Samen met u beantwoorden we bijvoorbeeld de volgende vragen;
• Wat weet u al over mogelijke financiële oplossingen? En heeft u hier ervaring mee?
• Wat wilt u en hoeveel kunt u betalen?
• Hoeveel zekerheid wilt u? En hoeveel risico kunt u en wilt u nemen?Hypotheek

Stap 3: Het opzetten van een financieringsplan, waarbij we naar diverse mogelijkheden kijken, zoals de verschillende hypotheekvormen en rentevaste perioden, welke voorwaarden vindt u belangrijk, maar hiernaast kijken we ook naar opvangconstructies voor inkomensterugval bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Nadat we hebben bekeken welke financiële oplossing(en) het beste aansluit bij uw situatie en wensen, gaan we op zoek naar een passend product. Om een geschikt aanbod te vinden, vergelijken we een groot aantal geldverstrekkers en verzekeraars met elkaar.

Stap 4: Nadat wij u van advies hebben voorzien, neemt u de beslissing of u het advies ook wenst op te volgen. Bij akkoord uwer zijde vragen wij de contracten aan bij de bank en/of verzekeraar(s) en worden deze, nadat deze door ons zijn gecontroleerd op juistheid door u getekend. Hieraan gekoppeld nemen wij ook contact op met de taxateur, (verkopend) makelaar, het notariskantoor en eventueel uw werkgever.

Stap 5: Verzorgen van het contact met de gekozen geldverstrekker en/of verzekeraar, ten einde te komen tot een definitief akkoord over het af te sluiten product en eventueel de aan het product verbonden verzekering(en). Na definitief akkoord zorgen wij dat de bankgarantie op tijd wordt gesteld en de geldverstrekker op tijd de stukken naar het notariskantoor verstuurt.

Stap 6: Contoleren van de notarisstukken en de -eindafrekening waarna het passeren bij de notaris kan plaatsvinden.

Stap 7: Verlenen van nazorg na passeren hypotheek indien gekozen voor een Hypotheek Onderhoud Pakket.

Onderstaand een overzicht van de met ons samenwerkende geldverstrekkers. Mocht u vragen hebben of een vrijblijvend hypotheekgesprek wensen dan kunt u contact opnemen met ons via ons contactformulier. Wij nemen op werkdagen doorgaans binnen 24 uur contact met u op.